Uw diamant en goud verkopen?

Diamant Centrum Rotterdam is uw inkoop- verkoop en bemiddelings specialist bij uitstek. 

Let op Goudprijs hoger dan ooit !!!


Diamant en goud inkoop


Gratis taxaties & inkoop

Wilt u weten wat uw diamanten en diamanten sieraden waard zijn?

Bel voor een afspraak of kom langs.

U kunt meestal dezelfde dag nog bij ons terecht.

Bezoek Diamant Centrum Rotterdam in Centrum Rotterdam.

Neem uw diamanten en juwelen mee voor een gratis taxatie.

Verkoop uw diamanten en sieraden.

Wij betalen contant of maken direct over per bank.

Taxatie is GRATIS en vrijblijvend.


Service die wij u kunnen bieden

- Onze winkel is goed beveiligd zodat u met een gerust gevoel langs kan komen en direct de juiste informatie krijgt.
- Wij kopen verkoopbare sieraden op als sieraden en niet voor de sloopprijs.
- Wij beantwoorden binnen 10 minuten u aanvraag per whatsapp bericht.
- Bemiddeling tussen koper en verkoper.
- Bel 0104782020 voor direct een afspraak.
- Wij kunnen het aanbieden voor u bij de bekende veilinghuizen.
- U kunt prijs die u ontvangt zelf vastpinnen op de real-time goudkoers
- Een goede prijs voor al uw oude diamanten of edelstenen.
- Geen verdere verplichtingen tot aanschaf van nieuwe juwelen.
- Wij kunnen tevens het certificeren van u diamant edelstenen of sieraad verzorgen
- Wij zijn gevestigd in het centrum van Rotterdam Goudsesingel 46 met voldoende parkeergelegenheid.
- Wij zijn een jong en dynamisch famillie bedrijf 

Diamant en sieraden met diamant inkoop

Kom langs voor een vrijblijvende taxatie

De diamant inkoop locatie in Rotterdam centrum staat garant voor een goede prijs die u direct met u meekrijgt cash of per bank . U ontvangt voor uw diamanten, briljanten of diamanten sieraden dus meteen een mooi bedrag, waar u zelf weer leuke dingen mee kunt doen. Heeft u dus nog oude juwelen liggen met diamanten erin en wilt u deze omzetten in besteedbaar geld? Dan helpen we u graag bij het laten taxeren van uw diamanten. Kortom: u kunt altijd bij ons terecht als u uw diamanten wilt verkopen.

Zoekt u een diamant en sieraden inkoper? Bent u benieuwd hoeveel uw diamanten en sieraden waard zijn? Kom langs bij de beste diamant inkoper van Rotterdam en ontvang de beste prijs voor uw diamanten. Bij Diamant Centrum Rotterdam bent u verzekerd van een goede prijs, goede service en een eerlijke en transparante taxatie van diamanten en juwelen.

- U kunt prijs die u ontvangt zelf vastpinnen op de real-time goudkoers;
- Een goede prijs voor al uw oude diamanten en sieraden.
- Geen verdere verplichtingen tot aanschaf van nieuwe juwelen.
Kom langs bij de Diamant inkoper van Rotterdam voor een gratis taxatie!

U bent welkom langs te komen voor een vrijblijvende taxatie aan ons adres. Wij zijn specialist in diamant inkoop, dus geven wij u graag een indicatie van de waarde van uw diamanten. Uiteraard bent u niet verplicht uw diamant en sieraden te verkopen. De taxatie van uw diamanten is gratis en vrijblijvend.

Waarom doet Diamant Centrum Rotterdam naast goud inkoop ook aan diamant inkoop?  Sommige mensen vragen zich af waarom wij zo graag veel geld betalen voor juwelen. Uw goud, zilver en diamanten zijn op dit moment veel geld waard. U krijgt dus een mooie prijs voor uw sieraden en goudinkopers zoals wij betaling meer voor uw oud goud. De diamant inkoop van particulieren zorgt ervoor dat we niet zijn overgeleverd aan de grillen van groothandelaren. Daar zit ons voordeel. Tegelijkertijd ontvangt u een mooi bedrag voor uw verkochte diamanten. Het geld dat u krijgt voor uw diamanten kunt u opzij zetten voor een speciale gelegenheid, of u kunt uzelf gewoon een trakteren. Stelt u zich eens voor!

De kwaliteit en waarde van de diamant komt voort uit vier eigenschappen:

Karaat
Het gewicht van de diamant wordt uitgedrukt in karaat. Eén karaat is verdeeld in 100 punten en gelijk aan 0.2 gram. Dus 50 punten is 0.5 karaat of 0.1 gram.

Kleur
Als je eerst naar een diamant kijkt, lijkt deze kleurloos. Als je beter kijkt zie je wel een gele of bruine schijn. Enkel een paar stenen zijn kleurloos en dus heel duur.

Zuiverheid
De zuiverheid is een eigenschap van de diamant die belangrijk is voor zijn kwaliteit. Als een specialist de diamant met vergrotingschaal 10x onderzoekt en geen fouten vindt, wordt de diamant als perfect aanzien. Een diamant met lichte fouten is nog steeds een mooie steen met schittering. Alleen is zijn waarde een stuk lager.

Slijpvorm
Hieronder verstaan we twee zaken: enerzijds de kwaliteit van het slijpen en anderzijds de vorm waarin de diamant geslepen is. Om de beste schittering te krijgen, moet de diamant perfect geslepen zijn. Te dik of te dun zorgt voor mindere reflectie. Men streeft naar optimale glans en schittering.
Waardebepaling van een diamant doen we met de 4 C's
Waarde van een diamant bepalen | 4 C’s

Hoe bepaal ik de waarde van een diamant?
Om de waarde te bepalen van een diamant wordt deze door de vier C’s gegradeerd:

Colour | Kleur van de diamant
Cut | Kwaliteit van het slijpsel
Carat | Karaat van de diamant
Clarity | Zuiverheid en helderheid van een diamant)
Diamant slijpsel | Diamond Cut
Onderdeel van de 4 C’s is de Cut van de diamant. Dit wordt vaak verward met de slijpvorm. De waardering van het slijpsel van een diamant is onderverdeeld in verschillende parameters. Proportions, Polish en Symmetry. Deze waardes zijn voor elke slijpvorm verschillend. Deze worden meegenomen bij het beoordelen van de diamant en staan ook vermeld op het certificaat. Ze worden onderverdeeld in 4 kwaliteitsnormen:Excellent | Very Good | Good | Fair.
Diamant proporties | Diamant afmetingen
De proporties van de diamant bepalen de schittering van de diamant. Een ideale verdeling van de facetten moeten in een goede balans zijn. Deze worden weergegeven in procenten (%) en graden (°) van de totale diameter (100%). Soms wordt de dikte van de rondist aangegeven met Small | Medium | Thick. Voor elke kwaliteitsnorm zijn de juiste percentages en graden vastgelegd. Bij sommige certificaten worden deze gegevens in een afbeelding getoond zoals hieronder. Bij HRD Antwerp worden deze gegeven getoond bij de technische informatie.

De afmetingen worden ingedeeld in verschillende categorieën. Fair | Good | Very Good | Excellent | Very Good | Good | Fair.

Diamant afwerking | Polish
De afwerking van de diamant bepaald de schittering en de reflectie van de diamant. Het polijsten wordt uitgevoerd door een gem cutter of ook wel lapida genoemd.

Bij een ruwe diamant  worden eerst de andere C’s bekeken:
Carat | Hoeveel karaat kan eruit een ruwe diamant worden gehaald
Color | Is het een witte of gekleurde diamant
Clarity | De zuiverheid kan bepalen dat de steen voor bepaalde slijpvormen niet geschikt is.
Als dit is beantwoord gaat de diamantslijper de facetten, sneeën, slijpen. Als dit proces vakkundig is gedaan is het tijd om de diamant te polijsten. Met het polijsten van diamanten worden de lijnen van de facetten beter zichtbaar. Een goed gepolijste diamant reflecteert en verspreid het licht beter dan een slecht gepolijste diamant.

De kwalificatie van het polijsten heeft verschillende waardes:
Excellent | Een perfecte afwerking en de lijnen zijn niet waarneembaar
Very Good | De lijnen zijn extreem moeilijk te vinden
Good | De lijnen zijn moeilijk te vinden met een loupe (10x)
Fair | De lijnen zijn waarneembaar met een loupe (10x)

Diamant symmetrie | Symmetry
De symmetrie van een diamant wordt bepaald door de verschillende proporties zoals hierboven genoemd. Een diamant behoort binnen de afgesproken afmetingen te blijven. Zo niet, dan heeft het gevolgen voor de schittering van de diamant. De symmetrie van een diamant wordt gekwalificeerd in Excellent | Very Good | Good | Fair. De meeste diamanten zijn van een goede kwaliteit en passen binnen het proportie profiel. de symmetrie van een slijpvorm wordt vermeld op het certificaat.

Goed geslepen diamant | Perfect
Een goed geslepen diamant heeft de perfecte verhoudingen en wordt Excellent genoemd. De breedte en de hoogte van de diamant zijn in goede verhouding geslepen. Het licht valt over de hele diamant binnen en kaatst weer naar boven. De schittering wordt breder en goed verdeelt over de bovenzijde van de steen.

Te lang geslepen diamant | Too long
Bij een diamant die te diep gesneden is wordt de tafelbreedte smaller en de totale diepte hoger. Het probleem met deze diamanten is dat het licht vanaf de kroon meer gecentreerd naar buiten wordt gebracht. de reflectie van het licht komt niet mooi naar boven.

Te kort geslepen diamant | Too short
Bij een te kort gesneden diamant is de totale diepte korter dan normaal. Ook is de gemiddelde diameter breder. Wanneer een diamant te kort wordt geslepen wordt de reflectie afgebroken en zal alleen een schittering verschijnen op de kronen en niet op de tafel. Het licht gaat niet omhoog maar wordt afgebroken.

Color | De kleur van een diamant
Diamant wordt op kleur gegradeerd door de diamantair van het Diamant Centrum Rotterdam. Deze maakt gebruik van een set Masterstones. In deze set zitten verschillende stenen die als voorbeeld dienen. Om de diamanten op kleur te graderen worden de verschillende stenen met elkaar vergeleken. De diamantair zal zo de kleur van de diamant vaststellen. De kleur van de diamant wordt uitgedrukt in letters. Diamanten met de letter D behoren tot de beste kwaliteit. Deze diamanten zijn wit en helder van kleur. Uiteraard zijn deze diamanten zeer zeldzaam. De kleuren N-Z behoren tot de laagste kwaliteit en zijn ook geler. Naast de kleur van de diamant moeten we ook rekening houden met de andere 3 C’s. Cut (slijpvorm), carat (karaat) en clarity (zuiverheid of wel de kwaliteit).

Karaat van een diamant | Carat
Het gewicht van een diamant wordt weergegeven in karaten. Een diamant van 1 karaat weegt 200 milligram. Het woord karaat is afgeleid van het woord “Carob”, een soort boon wat op cacao lijkt. Vroeger werden deze bonen gebruikt om het karaat te bepalen. Grotere diamanten hebben vastgestelde gewichten. Bijvoorbeeld een diamant van 2 karaat is 25% zwaarder en een 3 karaat diamant is 45% zwaarder. Deze grote diamanten zijn ook in verhouding duurder vanwege hun zeldzaamheid.

Naast het gewicht wordt er ook vaak gesproken over puntjes. Dit gebeurt vaak bij diamanten lager dan 1 karaat. Een diamant van 1 karaat heeft 100 puntjes. Dus een diamant van 0.75 karaat heeft 75 puntjes.

Waarde bepaling van een karaat

Het karaat is een onderdeel van de 4 C’s die worden aangehouden om de waarde van een diamant te bepalen. Grotere diamanten zijn vaak minder wit (Color), minder helder (Clarity) of minder goed geslepen (Cut). Dan kan een grotere diamant met dus een hoger karaat goedkoper zijn dan een kleinere diamant met een hogere kwalificatie.

Ook de symmetrie van de diamant is belangrijk. Diamanten met hetzelfde karaat kunnen optisch van elkaar verschillen. Als een diamant langer is geslepen wordt de omtrek smaller en bij een te kort geslepen diamant wordt de omtrek breder en lijkt de diamant groter terwijl het karaat hetzelfde is.

Allemaal belangrijke elementen om de waarde van een karaat te bepalen. Naast alle parameters heeft de slijpvorm ook invloed. Een rond briljant geslepen diamant met hetzelfde karaat kan duurder zijn dan bijvoorbeeld een ovaal, peer, marquise of de emerald geslepen diamant.

Briljant cut 

Karaat Millimeter
0.05 2.5 mm
0.10 3.0 mm
0.15 3.4 mm
0.20 3.8 mm
0.25 4.1 mm
0.50 5.2 mm
0.75 5.9 mm
1.00 6.2 mm
1.25 7.0 mm
1.50 7.4 mm
1.75 7.8 mm
2.00 8.2 mm
2.50 9.0 mm
3.00 9.3 mm
4.00 10.2 mm
5.00 11.0 mm


Zuiverheid diamanten | Clarity

Diamant zuiverheid | Clarity

De zuiverheid van een diamant wordt bepaald door de onzuiverheden, ook wel inclusies genoemd. Echter, deze zijn met het blote oog slecht of niet zichtbaar. Om de zuiverheid van een diamant te bepalen wordt een microscoop gebruikt of een loep die 10x vergroot.


Onzuiverheden in diamanten zijn vaak kleine zwarte puntjes. Dat diamanten onzuiverheden bevatten is heel normaal. Diamanten zijn immers natuur producten. De diamant zuiverheid wordt in het Engels aangeduid met Clarity. Hoe hoger de zuiverheid van een diamant hoe hoger de waarde. Diamanten de foutloos zijn, Flawless, zijn zeer zeldzaam.


Het vaststellen van de zuiverheid van diamanten is een moeilijk proces. Elke diamant wordt apart beoordeeld op clarity. Op deze pagina worden de verschillende zuiverheden uitgelegd. Van Flawless tot Pique.
Flawless, Internally Flawless | FL & IF

Diamanten met een FL kwalificatie zijn zeer zeldzaam. FL staat voor Flawless wat foutloos betekend. Deze diamanten hebben geen interne en externe fouten. Een diamant met de zuiverheid IF heeft ook geen interne fouten maar kan wel kleine vlekken op het oppervlakte vertonen.


Very Very Slightly Included | VVS1 & VVS2

Diamanten met een VVS1 zuiverheid zijn zeer helder. VVS staat voor Very Very Slightly Included. Bijna geen inclusies dus. Deze zijn met het blote oog niet waarneembaar. De kleine inclusies bevinden zich op het paviljoen. De VVS2 heeft inclusies op de bovenkant van de diamant.


Very Slightly Included | VS1 & VS2

Diamanten met een zuiverheid van VS1 & VS2 zeer geschikt. VSbetekend Very Slightly Includes, weinig zichtbare inclusies. Deze zijn niet zichtbaar met het blote oog en kunnen makkelijk worden gemaskeerd door extra facetten te slijpen. Bij step cut diamanten zijn ze wellicht beter zichtbaar.


Slightly Included | S1 – S2 -S3

De meeste diamanten hebben een zuiverheid van S1 – S2 of S3. De Sstaat voor Slightly, bijna geen inclusies. De onzuiverheden zijn alleen zichtbaar met een loep die 10 keer vergroot. Deze diamanten hebben kleine imperfecties en microscopische fouten. Vaak kleine puntjes of wolkjes.


Pique | P1 – P2 – P3

De Pique wordt ook included genoemd. Deze zuiverheid is het minste van kwaliteit. De inclusies zijn makkelijk waarneembaar met een loep en hebben invloed op de schittering en vuur van de diamant. Door de grote hoeveelheid inclusies is deze diamant gevoelig en kan sneller breken.

LEES OOK MEER OVER ONZE GOUD INKOOP